Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Актрисата Кристина Апългейт премахва фалопиевите тръби като опит да предотврати рака на яйчниците

Актрисата Кристина Апългейт не е съвсем срамежлива, когато става дума за нейното здраве. През 2008 г. 45-годишният обяви, че е диагностицирана с рак на гърдата и има двойна мастектомия. Сега отново е откарана в ефира. Този път тя заема активна позиция, разкривайки, че преди няколко седмици е премахнала яйчниците и маточните тръби.

"Братовчед ми почина от рак на яйчниците през 2008 година. Можех да предотвратя това", каза Епългейт днес, - Така взех контрола над всичко. Това е облекчение. Това е още едно нещо извън масата. Да се ​​надяваме, че няма да ме ударят автобуси.

Можете също така да харесате: Джулия Луи-Драйфус просто разкри, че има рак на гърдата

За Епългейт ракът има генетичен компонент. Нейната майка има рак на гърдата, а самата Епългейт е тествана положително за гена BRCA, за който се смята, че засилва шансовете за рак на гърдата и яйчниците. „Ако сте положителни за BRCA, възможно е да развиете рак през живота си“, казва тя. „Първото нещо е да бъдем много усърдни по отношение на това, което поставяте в тялото си, що се отнася до вида храна, която ядете. Опитайте се да стоите настрана от храните, които са пълни с химикали. Бъдете малко по-усърдни и изваяйте колкото може повече от лошите неща. Другият голям убиец е стреса. Това е трудно да се каже на хората особено сега. Живеем в странно време. Ние сме бомбардирани от това, което се случва в нашия свят. Дишайте по-дълбоко. Това е голямо за мен. Преди бях стресиран човек. Вече не съм. Опитвам се да намеря подплата във всичко в живота. "

Съзнавайки всичко, което яде, и един голям поддръжник на яденето на органична и чиста дъщеря на Епългейт, Сади, е вегетарианец - Applegate казва: „Шансовете ми дъщерята да е положителна за BRCA са много високи. Поглеждам я и я храня с най-чистите храни. Опитвам се да запазя нивото на стрес. Правя всичко, което мога, като знам, че след 20 години тя ще трябва да започне да се тества. Надяваме се дотогава да има напредък. Сърцето ми се разбива да мисля, че това е възможност.

Гледай видеото: Палави мамчета 2016 BG Audio (Октомври 2019).