Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Това ли е най-горещата, най-хидратиращата съставка в грижата за кожата сега?

Вероятно можете да изблъскате трудно миещите съставки за грижа за кожата, но можем да се обзаложим, че има една супер ефективна, супер важна съставка, която най-вероятно дори не знаете, за да търсите на етикета. „Керамидите със сигурност са аутсайдерите, когато мислят за грижата за кожата“, казва Гринуич, CT, дерматолог Ким Никълс. "Макар че може да не ги разпознаете като добре позната съставка за грижа за кожата, те със сигурност заслужават да бъдат - те създават естествения защитен слой на кожата, подпомагат задържането на кожата заедно и са жизненоважни за подпомагане на задържането на влага в кожата."
И така, как може нещо толкова важно да бъде толкова под радара? За начало д-р Никълс казва, че достъпността и формулировките на керамидите са се променили до известна степен през годините, така че не е толкова много, че са „нови”, тъй като са по-достъпни (марки като Елизабет Арден, д-р Ярт + и Цераве дори имат цели диапазони, посветени на тях). - Сега ще ги намерите в много продукти за грижа за кожата без рецепта, което не винаги е било така. Също така, много линии за грижа за кожата комбинират церамиди с други хидратиращи липидни съставки, като холестерол и мастни киселини, за да осигурят допълнително интензивно задържане на влага. "

Можете също така да харесате: Cult-Classic капсули за грижа за кожата на Елизабет Арден, които просто са получили анти-стареене

Това звучи като плюс, но отвъд хидратиращия фактор, керамидите са задължителни за здравата кожа, защото те са естествените липиди (т.е. масла), присъстващи в кожата и са най-важният фактор, който играе в изсушен тен. "Основната причина за сухата кожа може да се дължи на загуба или разрушаване на керамидите", казва д-р Никълс. "С помощта на продукт, който съдържа керамиди, вие помагате за попълване на кожата, което от своя страна ще спомогне за хидратацията и цялостното здраве на кожата."

След това има фактор на стареене: "При ранно стареене на кожата забелязваме намаляване на основата на нашата кожа, като колагенови протеини и производство на керамиди", обяснява д-р Джули Русак от Ню Йорк. керамидите задържат клетките на кожата заедно, образувайки защитен слой, който задушава кожата и задържа влагата. "

Както посочва и д-р Русак, керамидите не са само съставка, предназначена за външно изтъркване на кожата. - Голяма аналогия би било да се мисли за клетките на кожата като тухли, а керамидите като хоросан или шпакло да я държат заедно. Решаващата роля на Ceramides за засилване на бариерата на кожата осигурява нашата кожа, която е предназначена да ни защитава, да върши тази работа ефективно. "
Докато можете да намерите керамиди в някои храни, като кафяв ориз, спанак от сладки картофи и яйца, д-р Русак казва, че е добра идея не само да ги включите чрез диета, но и чрез добавка и топичен режим за грижа за кожата. Нейният избор: NeoCell Ceramides Skin Hydrator, който според нея има уникална комбинация от керамиди, витамин С, кокосова вода и хиалуронова киселина, за да „създадат перфектен хидратор на кожата на всяка възраст”.

Гледай видеото: Станислава Събева в репортаж за BGonAIR TV: Какво не знаем за лазерната епилация? (Август 2019).