Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Проучване казва: Този Celeb има най-красивото лице

Може да е имала бурна година с любов, но в отдел „Изгледи“ Амбър Хърд изглежда няма за какво да се безпокои.

Според научния софтуер за картографиране на лицето, който се основава на „златното съотношение“ на Фи (дълго се смята, че е тайната на красотата, когато става въпрос за пропорциите на лицето), Амбър е почти перфектен. Съотношението е основно математическа формула, която използва няколко различни маркера за измерване в различни области на лицето.

Например, основата на носа, умножена по Фи (или 1.618), трябва да е равна на дължината на носа, а дължината на устните, докато ширината на лицето, умножена по Фи, трябва да е равна на дължината на лицето.

Може да ви хареса: Златното правило на великолепните усмивки

Д-р Джулиан Де Силва, който ръководи Центъра за съвременна козметична и пластична хирургия в Лондон, използва софтуера за анализа. "Гърците са открили, че съотношението се среща навсякъде в природата и в продължение на хиляди години се смята, че притежава тайна формула на най-красивите лица в света", каза Делва в изследването.

Резултатът на Амбър: "очите, веждите, носа, устните, брадичката, челюстта и лицевата форма бяха измерени и 12 ключови маркери бяха анализирани и бяха установени 91,85% от гръцкото съотношение на Фи, което е 1,618", се казва в проучването.

Но, разбира се, това не е толкова просто, колкото просто измерване. "Точността на използване на златното съотношение при прогнозиране на класическата красота е установена от десетилетия", казва Трои, Михаил, пластичен хирург MD Anthony Youn. "Атрактивните знаменитости от Мерилин Монро и Фара Фаукет до Амбър Хърд са доказали, че красотата може да бъде повече, отколкото в очите на наблюдателя, но също така определя и математически. Въпреки това, подобно на музиката, която също може да бъде премахната до математиката, има нещо повече за красотата, отколкото просто цифри и измервания. "

"Като пластичен хирург, аз съм наясно със златното съотношение и го използвам непряко при лечението на пациенти. Не определям измерванията на лицето на пациентите си до такава степен, но имам обща представа кои пропорции изглеждат класически по-привлекателни, Д-р Юн добавя, но подчертава, че много от нашите измервания на лицето не могат да се променят - като разстоянието между очите - така че използването на формулата е ограничено. "Трябва винаги да имаме предвид, че някои от най-привлекателните хора изобщо не следват златното съотношение! Те могат да имат различни черти, които ги правят по-поразителни. И преди всичко, красотата е нещо повече от външен вид и пропорции. Най-красивите хора са здрави, живи и излъчващи доброто. Това означава повече от всяко измерване на лицето. "
Можете също така да ви хареса: колко млад е твърде млад за ботокс?

Гледай видеото: How I held my breath for 17 minutes. David Blaine (Януари 2020).