Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Как да изберете най-добрия Слънцезащитен крем

Отминаха дните, в които просто бягате в магазина, за да вземете тръба от слънцезащитен крем пред плажа. С скептични съставки на химикалите и променящи се разпоредби, слънцезащитните покупки могат да бъдат предизвикателство. Но ние сме тук, за да помогнем.

Изборът на слънцезащитни продукти може да е малко по-лесен това лято благодарение на новите правила за слънцезащитни продукти, прилагани от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA). Всички SPF продукти, които не преминават новите изисквания за изпитване на FDA, ще включват предупредителни етикети, в които се посочват техните ограничения за защита от слънцето. Дори продуктите за грим и грижа за кожата, които съдържат SPF, ще бъдат подкрепени от новите политики за етикети.

„Слънцезащитните продукти винаги са били важен инструмент в борбата срещу рака на кожата и тези нови правила значително ще подобрят способността на потребителя да взема разумни решения - с един поглед - за ефективността на продукта, просто като прочете етикета“, казва High Point, NC дерматолог Зое Дралос. "Всеки, независимо от цвета на кожата, може да получи рак на кожата, поради което е важно хората да се защитават правилно от вредните слънчеви лъчи."

Когато вземате следващата си бутилка, проверете етикета, за да научите дали слънцезащитният крем:

  • е широк спектърТова означава, че слънцезащитният крем предпазва от UVB и UVA лъчи и предотвратява рак на кожата и слънчево изгаряне. С новите регламенти FDA ясно дефинира необходимите тестове, за да може слънцезащитният крем да бъде означен като „широк спектър“.
  • Има слънцезащитен фактор (SPF) от 30 или повече, Докато SPF 15 е минималната препоръка на FDA за превенция на рака на кожата и слънчево изгаряне, Американската академия по дерматология (AAD) препоръчва да се избере слънцезащитен крем с SPF ниво от най-малко 30. За слънцезащитен крем, който може да помогне за предпазване от рак на кожата и ранното стареене на кожата в допълнение към слънчевите изгаряния, трябва да предложи и двете покритие с широк спектър и SPF от 15 или повече. Ако не, етикетът ще носи предупреждение за рак на кожата / стареене на кожата.
  • Има Рак на кожата / Предупреждение за остаряване на кожата в раздела „Факти за наркотиците“ на етикета, което означава, че слънцезащитният крем ще предотврати само слънчевите изгаряния и волята не намаляване на риска от рак на кожата и ранно стареене на кожата.
  • е водоустойчив до 40 минути или 80 минутикоето означава, че слънцезащитният крем осигурява защита при плуване или изпотяване до времето, посочено на етикета. Производителите на слънцезащитни продукти сега са забранени да твърдят, че слънцезащитните продукти са „водоустойчиви“ или „пот доказателство“, тъй като FDA е определила, че тези условия са подвеждащи.

Намерете слънцезащитен крем, който се чувства добре на вашата кожа. - Ако е твърде тежък или мазен, няма да го използвате. Продължавайте да опитвате различни продукти, докато не намерите този, който ви харесва ”, казва д-р Брайън Зеликсон, д-р Минеаполис, който препоръчва: Спортен спрей SPF 30 на Target's Up & Up ($5), L'Oreal Sublime Слънцезащитен слънцезащитен крем SPF 30 ($10), Obagi Nu-Derm Sun Shield SPF 50 ($ 48) и SkinCeuticals Sheer Физическа UV защита SPF 50 ($34).

Но без значение какъв слънцезащитен крем купувате, няма значение дали не го прилагате правилно. "Това означава да покриеш цялата кожа, която ще бъде изложена на слънцето", казва д-р Зеликон. - Подобно на грундиране на стена, тя може да отнеме два слоя. Ако ще излизате на слънце за продължителен период от време, изпотяване или плуване, прилагайте отново слънцезащитния крем на всеки 1-2 часа. "

Какъв е вашият слънцезащитен крем?

Гледай видеото: Хубава кожа през лятото! (Октомври 2019).