Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Може ли бананите да бъдат лек за рак на кожата?

Бананите са най-любимите: ние ги харесваме в нашите шейкове и чаши на Акай и дори ги използваме, за да направим супер хидратиращи маски за коса и лице. Но, новите изследвания показват, че бананите могат да имат друга полза, която би могла да ги направи промяна на играта, особено в света на рака на кожата.

Можете също така да харесате: Знаменитости, които са имали рак на кожата

Тъй като кожата на банана узрява, тя развива тъмнокафяви и черни петна, които се причиняват от ензима тирозиназа. Това е същият ензим, който се намира в човешката кожа и е отговорен за пигментацията. В действителност, пациентите с диагноза меланом, най-опасният и смъртоносен вид рак на кожата, са показали, че имат по-големи количества тирозиназа в кожата си.

Изследователите са използвали тези открития, за да създадат скенер за рак, който е бил тестван на една ръка разстояние върху петна от банани. Те са в състояние да заключат, че ензимът служи като маркер за растежа на меланоми.

"Тези нови находки са вълнуващи и се надяваме да променим начина, по който откриваме и лекуваме рак на кожата, може би премахваме методите, които сме използвали толкова дълго," казва д-р д-р Тина Алстер, Вашингтон

Засега дерматолозите все още разчитат на стандартните изпитани мерки. Но може би ще помислите два пъти за зареждането на SPF следващия път, когато потърсите банан.