Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Постелка за жена, боядисана в розовата си коса

Умирането на розовата си коса не е решение, което трябва да се вземе леко. Представете си изненада на жена, когато тя се събуди с нишки, които определено бяха оцветени за една нощ. (Вижте снимката тук.) Виновникът: новият й утешител.

Жената, 61-годишна от Великобритания, смята, че яркочервеният комплект, който е купила от универсалния магазин Debenhams, е изтрил на гърба на главата и косата си, докато спя, в резултат на което се появяват розови нишки. Тя твърди, че оттогава магазинът се е съгласил да си върне постелката за качествени тестове (тя също получава възстановяване); Според онлайн прегледи, други клиенти са имали проблеми с цветовете, когато са го измили.

Вие също може да харесате: Какво всеки може да научи от тази буйна бомба бомба

Колко често се среща това? Според Кайти Джойс, колорист в Салон Бенджамин, когато косата е избелена, тя е по-пореста, така че може да вземе боя от нещо като легла. "Всъщност никога не съм чувал за това, но има смисъл да се случи с някой с естествена бяла или светла коса. Особено за светла (избелена) коса, защото тя е по-пореста, така че абсорбира боята. Препоръчвайте миене на постелките веднъж или два пъти преди да го използвате - но това не е гаранция, защото все още ще има боя в тъканта. Вероятно е по-добре да се придържате към леки / светли легла, ако имате бяла или избелена светла коса.

Освен това съществува риск от някои незначителни здравни проблеми. "FDA изисква съставки на козметика да бъдат включени на етикета, включително оцветители," казва Кели Добос, козметичен химик в Синсинати. "Но тъй като няма еквивалентни правила за текстила, ние вероятно не знаем каква боя се използва за производство постелката червена. Макар и рядко срещани, някои козметични оцветители и бои за коса могат да причинят алергични реакции или сенсибилизация, които могат да доведат до дразнене на кожата, така че има потенциал и за това дразнене.

Гледай видеото: Words at War: Faith of Our Fighters: The Bid Was Four Hearts The Rainbow Can Do (Януари 2020).