Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

ООН иска всички да ядат повече от това

Докато светът на загубата на тегло е разгорещен от разговора за 26-килограмовото падане на Опра с помощта на наблюдателите на теглото, Организацията на ООН по прехраната и земеделието (ФАО) има план да ви накара да ядете по-здравословно и да помогнете на цялата хранителна верига в процес - като се върнем към основите, като ядем импулси.

Може да ви хареса и: 8-те жалби диетолози чуват най-много

Поставянето на 2016 г. като Международна година на бобовите растения, ФАО е на мисия да повиши обществената осведоменост за хранителните ползи от неща като леща, боб, грах и нахут (иначе известни като варива). Макар че здравословното хранене може да не изглежда автоматично като загриженост на ООН, има един скрит мотив - такъв, който е част от устойчивото производство на храни, насочен към продоволствена сигурност и хранене: Тъй като импулсите са бобови растения, които имат азотфиксиращи свойства, те всъщност могат допринасят за повишаване на плодородието на почвата и имат положително въздействие върху околната среда.

"Ние не чуваме термина" пулсации "твърде често, така че това определено е интересен ход, макар и по-селско / глобално хранене в природата", казва известната диетолог Паула Симпсън. "Ние знаем, че хранителните ползи за здравето на растителните протеини и бобовите растения са добре закръглени, хранително-гъсти източници на аминокиселини, фибри, витамини и минерали, които подкрепят тези ползи за здравето."

Гледай видеото: SCIENTISM EXPOSED Full Documentary 2016 HD (Януари 2020).