Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Може ли оцветяването на косата да промени текстурата на косата?

Веднъж ли пълнозърнести брави се превръщат в по-тънки нишки, откакто сте започнали да оцветявате косата си? Или вашите плажни вълни стават по-изправени? Когато промяната на текстурата на косата ви не се дължи на нормалния процес на стареене или на някои лекарства, може да се окаже виновен вашият постоянен салон.

Независимо дали става дума за един процес или за рутинни акценти, химикалите, които придават на косата си нов облик, също могат да го отстранят от основните хранителни вещества, които го поддържат пълно с тяло и естествена текстура. "Тя се променя от човек на човек, в зависимост от това каква услуга получават, но големите текстурни промени в косата ви вероятно ще се появят след години на оцветяване, особено ако сте човек, който обича да променя цвета си съвсем малко." - казва Рейчъл Бод. Знаменитият фризьор Дани Йелача добавя: "Припокриващият се постоянен цвят от време на време може да отвори кожицата на косата и да направи косата по-порьозна и слаба, което го прави да загуби своята жизненост." Той също така променя начина на поставяне на косата. "Смятам, че това се случва по-често с акцентите, защото косата наистина е принудена да се отвори и това може да промени текстурата", казва Бод. С един процес косата ви не се натиска толкова далеч, но все пак може да предизвика промени във времето.

Също може да харесате: 5 неща, които не трябва да правите след оцветяване на косата

Нещо друго, което натоварва косата ви? Салони за размяна. "Преминаването от колорист към колорист води до слоеве от всички различни процеси, които могат да бъдат сурови за косата ви", казва Бод. "Прилепването със същия колорист им позволява да вземат същите парчета от последния път, което предотвратява припокриването и прекомерното обработване. Те ще създадат усещане за косата си с течение на времето и могат да помнят какво се нуждае."

Ако изпитвате тези промени, към вашия цвят може да се добави по-нов тип лечение в салона, наречено Olaplex, за да намалите щетите, свързани с процеса. "Съединенията в Olaplex помагат за преструктуриране на серните връзки във вашата коса, позволявайки му да се облекчи с по-малко щети", казва Jelaca.

Съвет на експерт: Ако акцентите са вашият преход, Bodt казва, че винаги следвате лечението си с блясък. "Това помага да се понижи нивото на рН и да се затвори косата ви, така че да не е отворена за повече щети."

Гледай видеото: Hot Oil Treatment On Dry Or Wet Hair (Януари 2020).