Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Какво най-добър диетолог яде за закуска

"Напълно съм на" закуската е най-важното ястие от деня ", казва диетологът и диетологът Дъгова светлинаMarci Clow, MS. „Потреблението на здравословна закуска е свързано с много ползи за здравето, включително контрол на теглото и подобряване на ефективността, плюс това ви помага да преминете през сутринта, без да се изкушите да направите нездравословен избор, когато изведнъж се почувствате гладни“, обяснява тя. , Попитахме Клоу за някои от любимите си опции за закуска с надеждата, че можем да следваме здравословните й стъпки.

Кафе: - Рядко за мен започва ден, без ритуалът за кафе - казва Клоу. „Кафето е едно от най-богатите на антиоксиданти напитки и все повече изследвания разкриват ползите за здравето, свързани с пиенето му. Черното кафе има много нисък брой калории, но когато започнете да добавяте захар и сметана, броят се изкачва.

яйца: "При всяко хранене яйцата са отличен източник на пълноценен протеин, а възможностите за приготвяне са безкрайни", казва Клоу. „Любимият ми начин да приготвя яйцето е просто да го откарам, да добавя малко сол и пипер, след това да го сложа върху парче пълнозърнест препечен хляб, който е леко намазан с масло. Протеинът помага да се отблъскват тези сутрешни мюнси, а тостът с пълнозърнести зърна ми дава тласък на въглехидрати за непосредствена енергия. "

гевреци: "Обичам гевреци и винаги избирам много по-богатите на хранителни вещества мушици с семена", казва Клоу. „Те осигуряват повече фибри, магнезий и цялостно хранене, отколкото обикновения бял. Обичам да го изпичам, след това да го сложа на сирене, нарязан домат и много черен пипер. Lox, крема сирене, червен лук и каперси също са вкусен избор! ”

Кисело мляко, мюсли и плодове: „Изборът в пътеката за кисело мляко може да бъде поразителен за много хора“, казва тя. „Предпочитам просто гръцко кисело мляко, тъй като осигурява протеинови ботуши и не е натоварено с добавена захар, подобно на много други варианти. Обичам да я довършвам с малка гранола или нарязани бадеми за хрускам, след което добавям свежи боровинки и малини за антиоксидантно усилване. "

Гледай видеото: Какви храни са най-полезни през лятото - съветват онлайн диетолози (Януари 2020).