Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Може ли Вашият щитовидната жлеза да попречи на загубата на тегло?

Защо е толкова важна щитовидната жлеза, малка хормонална жлеза, разположена в средата на шията ви? Той е отговорен за създаването на хороми, които регулират метаболизма ви. Проблеми възникват, когато щитовидната жлеза не функционира правилно и се произвежда твърде малко или прекалено много от хормона.

Проблемите с щитовидната жлеза могат да предизвикат увеличаване на апетита и увеличаване на теглото. Свръхактивна щитовидната жлеза също пречи на организма да произвежда достатъчно тиреоиден хормон, като по този начин предотвратява правилното изгаряне на мазнините, съхранявани в тялото. Пластичният хирург на Сан Антонио Хорхе Л. Менендез казва: „Щитовидната жлеза е метаболитен двигател. Ако нивата на щитовидната жлеза са много ниски, те трябва да бъдат коригирани с заместителна терапия на щитовидната жлеза или теглото няма да се отдели, въпреки всичките ви най-добри усилия.

Ако сте загрижени за теглото си и вярвате, че щитовидната жлеза може да бъде виновна, проверете нивата на щитовидната жлеза, за да видите дали има дисбаланс. Премахването на храни, които бързо се превръщат в захар, като рафинираните въглехидрати и нишестета, ще поставят по-малко стрес на щитовидната жлеза. Заменете ги с храни, богати на йод, като морски зеленчуци и морски дарове, които подпомагат производството на тироиден хормон.