Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Защо хората мислят, че тази модерна нова диета ще промени начина, по който хората се хранят завинаги

Ако някога сте се опитвали да изпуснете няколко килограма, ето нещо, което вероятно вече знаете: модните диети идват и си отиват, обикновено оставяйки следа от нещастни лица, които са склонни да губят тегло. Всъщност, изключително рядко е диетата да бъде ефективна и привлекателен, поради което почистването на сок и други строги планове за хранене са паднали и са от полза от години. Въпреки това, има нова лудост изведнъж тенденция, че хората всъщност вярват, че са революционни в света на храненето. Не, тя не е предназначена само за загуба на тегло (въпреки че така или иначе се случва), но се очаква тя да превърне напълно американската диета. Заинтригуван ли още?

Можете също така да харесате: 4 Реални жени споделят здравословните навици, които са им помогнали да загубят 20 + лири

Ето, шейкове за подмяна на храна. За разлика от сока почиства, тези хранителни опаковани напитки са пълни с достатъчно калории, за да ви насити, като същевременно осигуряват точното количество хранителни вещества, които трябва да процъфтяват. Макар че на пазара има доста марки заместители на храна, един от най-изтъкнатите, Soylent, първоначално е бил създаден с цел да се елиминира изцяло нуждата от храна, което я прави незадължителна дейност за хората, които са твърде заети, за да ядат (мислят) компютърни програмисти или някой друг, който е твърде погълнат от работата, за да подготви пълно хранене за себе си).

Сега, не разбърквайте Soylent с тези псевдонаучни шейкове за отслабване, които виждате в Instagram. Soylent е одобрен от FDA, което му придава голямо значение на всички тези сенчести опции. Тя се състои от протеини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали, като същевременно се избягва от нездравословни хранителни компоненти като захари и наситени мазнини.

Друг популярен шейк за подмяна на храна на пазара, Huel, съдържа 100% от дневните стойности на FDA, което означава, че са включени всичките 27 основни витамина и минерала, както и протеини, въглехидрати и необходимите мазнини. Според компанията, тази веганска опция всъщност може да бъде лесен начин да изпуснете няколко килограма, просто поради способността да следите калориите с лекота.

И двата варианта не само осигуряват максимално хранене с минимални усилия, но и вземат предвид факта, че консумацията на храна е просто разточителна. И двата продукта са произведени от растения, което означава, че произвеждат по-малко CO2 от животните, и тъй като и двата имат по-дълъг срок на годност, те също намаляват разхищаването на храни. Поради това, много от поддръжниците на Soylent и Huel смятат, че тези напитки ще бъдат бъдещето на човешкото хранене.

Макар че всичко това звучи чудесно на теория, нали? всъщност здравословно за вас? Разговаряхме с диетолог Nancy Steely, ND, MBA, Arbonne Старши директор на R & D / Nutrition, за отговори: „Планирането на хранене понякога може да бъде трудно в условията на ежедневен натиск и проекти, когато времето е ограничено, така че когато някой се опитва да поддържа здравословно тегло, шейк за подмяна на хранене може да осигури необходимите макронутриенти, витамини и минерали, за да се гарантира здравословна и по-нискокалорична опция, като същевременно се осигурява енергия и хранителни вещества.

Освен това, д-р Steely твърди, че шейкове за подмяна на храна могат да помогнат в усилията за управление на теглото, тъй като те предлагат здравословна алтернатива на бързата или преработена храна. Въпреки това, тя не препоръчва да се живее само от тях, а да замени с тях едно или две хранения на ден. „Осигуряването на достатъчен прием на здравословни храни през деня също е важно - зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни и протеиновите източници осигуряват много повече от макронутриенти и основни витамини и минерали; те също така осигуряват антиоксиданти и удоволствие от яденето, което може да помогне да се избегне преливане на леки закуски.

В крайна сметка, шейкове за подмяна на храна като Soylent или Huel могат да бъдат отличен източник на храна за тези, които редовно достигат до нездравословни закуски или храна поради натоварен график. Като замените храната, с която се борите най-много, ще сменяте нездравословната храна, която води до увеличаване на теглото, а вместо това ще даде тласък на тялото на добри съставки без шум. Звучи ми като печеливша.

Гледай видеото: IRONMIND - FULL MOVIE - My Plant Fuelled Challenge To Race The Ironman Triathlon - London Real (Януари 2020).